"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Γιώργο, φύγε"

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Γιώργο, φύγε"

Σε μεγάλη ατραπό δείχνει να μπαίνει το ΠΑΣΟΚ μετά και τη χθεσινή «εκκωφαντική» παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος κάλεσε ανοιχτά και ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει από την ηγεσία και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί την παράταξη και ότι εάν δεν ανοίξει θέμα αρχηγίας, θα το ανοίξουν τα ίδια τα στελέχη του κόμματος!

«Ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη, διότι ακριβώς έχει από τη μια μεριά διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον λαό, που είναι το ουσιώδες κεντρικό ζήτημα της αντιπροσώπευσης, όπως επίσης έχουν διαρραγεί και οι σχέσεις μας με τους ξένους, με αποτέλεσμα να υπάρχει και εκεί ζήτημα αναξιοπιστίας. Και εκεί υπάρχει πλέον ένα μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης. Και όταν μεταξύ λαού και ηγεσιών υπάρχει τόσο μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης, τότε ο ηγέτης αποχωρεί» δήλωσε χθες μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού (Mega).


Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που είναι ο πρώτος και ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει δηλώσει ανοιχτά, μετά την παραίτηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ότι θα είναι υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε επίσης ότι «οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα θα πρέπει να γίνουν πριν από τις βουλευτικές εκλογές».

Αιτιολογώντας την άποψή του περί αποχώρησης Παπανδρέου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του μιλώντας με πολύ σκληρή γλώσσα, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος μετείχε σε αυτήν.

«Η διετής διακυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και κοινωνική αποσύνθεση, οδήγησε σε πρωτοφανή, βαθιά οικονομική ύφεση, η οποία φθάνει το πέντε και πλέον τοις εκατό, οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση. Ευθύνες έχουμε όλοι μας» είπε χαρακτηριστικά.

Εκανε δε την αυτοκριτική του και για το γεγονός ότι προς στιγμή υποστήριξε στα όργανα του ΠΑΣΟΚ το δημοψήφισμα. «Εγώ προσωπικά έφθασα τελευταία στα όρια του πολιτικού λάθους, το οποίο επιχείρησα να διορθώσω την επόμενη μέρα. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης και εμείς αναλόγως» σημείωσε.

Πηγή :  http://www.madata.gr/epikairotita/politics/154127.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου