"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η "ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΣ ... ΝΑΦΘΑΛΙΝΕΣ

Στον μικρόκοσμο της "γελοιότητας και του τυχοδιωκτισμού χωρίς σύνορα", ευρέως γνωστότερου, ως ο μικρόκοσμος των φανατικών της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, πιστεύαμε ότι  είχαμε δει και ζήσει τα πάντα. 

σχόλιο από την ανάρτηση στο facebook της φωτογραφίας
@name υπέροχη αεροφωτογραφία.
βέβαια έχει πολύ πράσινο ρε παιδί μου, μήπως να επεκτεινόμασταν περισσότερο;;
το πολύ το οξυγόνο κάνει κακό στον εγκέφαλο!!

Από στημένα και προκάτ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ, πορίσματα και γνωμοδοτήσεις πολιτικά χειραγωγούμενων δημοτικών συμβουλίων, φορέων και συλλόγων για τα δήθεν ΑΓΑΘΑ που επισύρει η μεταλλεία, μέχρι και απαιτήσεις για τη διενέργεια ΑΚΌΜΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ "εδώ και τώρα", επειδή τάχα η... συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη είναι"ΥΠΕΡ της επένδυσης".


Να μην αναφερθούμε στα πολλαπλά σκηνικά βίας και τρομοκρατίας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ και ιδεολογικής, που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο, με αποκορύφωμα ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΉ ΜΈΣΩ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ ΑΠΌ ΤΟΠΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΌ ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ για την έφοδο στην ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ή παλαιότερα στην ΕΞΟΔΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ή ΓΟΜΑΤΙΟΥ και τη "γραμμή υπεράσπισης", που ακολουθούν οι... δίνοντάς "εξετάσεις"  θαυμαστές της μεταλλείας (σε ποιόν ή ποιους είναι το ερώτημα), που εμφανίζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη γραμμή υπεράσπισης ,όσων έχουν συμμετοχή σε ... περίεργες οργανώσεις ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗ ή της ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ. 

Τί να πούμε για της τηλεφωνικές κλήσεις από δημοτικά καταστήματα σε πολίτες , κάθε φορά που η Εταιρεία ήθελε "αυθόρμητα την κοινωνική συναίνεση " ... ; 

Θα τα αφήσουμε απ' έξω στην παρούσα ανάρτηση, καθώς το ζήτημα που θα μας απασχολήσει αφορά τη δημοκρατία και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στο "σύνθετο" χαρακτήρα, που έλαβαν οι ημερίδες "ενημέρωσης", όπου οι "έγκριτοι" καθηγητές , ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ (αλλά και ΝΥΝ) αναλάμβαναν τη "θανατηφόρο"... ενημέρωση και οι "αγωνιστές" και "υμνητές" της χρυσοφορου επενδύσεως με την "ελπιδοφόρο" ενημέρωση, που είχε να κάνει με τη δυνατότητα μεταδημότευσης, όσων .... εθελοτυφλούν βλέποντας ΑΝΆΠΤΥΞΗ σε μια καταστροφή περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους . !!!!

Και όταν λέμε ΝΕΝΕΚΟΥΣ φυσικά εννοούμε και Έλληνες και ξένους, μερικούς εκ των οποίων είδαμε τόσο σε τοπικά blog ... ξεσκονίζοντας την ναφθαλίνη ΤΟΥΣ όσο και σε party στην κοσμοπολίτικη Καρβουνόσκαλα Στρατωνίου, όσο και ΠΊΣΩ ΑΠΌ λίστες ονομάτων που συμμετείχαν σε προσδιορισμό "οφειλομένων" ανθρώπων για .... επιδοτούμενες "θέσεις" εργασίας !!!!.

Οι "ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΙ" εκτός από τις ανεπίσημες "πεζοδρομιακές" & "ΟΙΝΟΠΟΣΙΑς" προσεγγίσεις για μεταδημοτεύσεις ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ άνοιξαν και άλλη μια  "πόρτα" προσεγγίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο facebook.

Ανέβασαν σελίδα στις 19 Φεβρουαρίου 2013 με τίτλο: 
Ελληνικός Χρυσός ΑΕ / Hellas Gold SA

όπου υπάρχει το εξής κείμενο "υποδοχής":



λές και είναι ποδοσφαιρική ομάδα ....

Ας ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΆΣΟΥΜΕ ΌΜΩΣ ....
Ως φιλόξενοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ γνήσιοι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Ξένιου ΔΙΑ ....

Ελπίζουμε να γίνει αυτή η σελίδα ένας τόπος παραγωγικού διαλόγου, που θα αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής και θα προτείνει πιθανές λύσεις.

Ερωτήματα:


  • Γιατί τόση απόγνωση και τέτοιος πανικός στις τάξεις των υπέρμαχων της "επένδυσης"; 
  • Αυτοί δεν είναι που υπερηφανεύονται, ότι είναι η ίδια η "τοπική κοινωνία"; Για την ακρίβεια η "φωνή" της; 
  • Αυτοί δεν ήταν που ζητούσαν επιτακτικά τη διενέργεια ακόμη μιας Δημοτικής συνεδριάσεως ΣΤΟ  ΣΤΡΑΤΩΝΙ με τη μορφή του κατ' επείγοντος; 
  • Ο κ. Πάχτας δεν ήταν, που ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ σε εκπομπή σε τοπικό κανάλι της Χαλκιδικής , ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΊ ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής είναι υπέρ της επένδυσης"; 
  • Τι έχει μεσολαβήσει και τώρα κάνουν ΈΜΜΕΣΗ "έκκληση" σε όσους δουλεύουν ή έχουν ιδίο όφελος στην "ΧΡΥΣΟΦΌΡΩΝ ΜΉΔΩΝ " επένδυση να μεταφέρουν εδώ τα εκλογικά δικαιώματα τους; 
  • Κατά την προσφιλή λογική τους το να επενδύει μια πολυεθνική εταιρεία στα μεταλλεία δεν είναι "πρέπον" και "θεμιτό", το να ψηφίζει σε τοπικές εκλογές ένας Καρδιτσιώτης, ή ένας Χιώτης κλπ κλπ με στόχο να ... τα οικονομήσει σε  μια επένδυση είναι "αθέμιτο";
  • Επίσης, επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και επειδή είναι νόμιμο είναι και ηθικό να ψηφίζουν για το μέλλον μια ολόκληρης κοινωνίας, άνθρωποι που έχουν σαν "έρεισμα" ότι παίρνουν εδώ κάποια μεροκάματα και .... συγκυριακά προγράμματα κατάρτισης ;
Ένα είναι βέβαιο:

 το γαρ του οικονομικοπολιτικού συμφέροντος τους, έχει γεμίσει με  παραφροσύνη το μυαλό τους...


η παρούσα Ανάρτηση οφείλει την ύπαρξης της .... στην ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Η "ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ
από

(χρησιμοποιήθηκε στο μέγιστο βαθμό και σε αρκετά σημεία σε παραφθορά το κείμενο της παραπάνω ανάρτησης με σκοπό την άλλη ματιά των περιγραφόμενων γεγονότων και για αυτό .....σε ευχαριστώ αρθρογράφε .... διότι συνολικά πετύχαμε ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ !!!
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΟΞΥΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
Η έλλειψη της αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ των ... δύο ετερόκλητων τάσεων  ):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου