"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δάκρυα του μωρού ελέφαντα που δεν τον ήθελε η μητέρα του…


BABY-ELEPHANT

Ένα μωρό ελέφαντας έκλαιγε για πέντε ώρες  από τη στιγμή που το γέννησε και τον εγκατέλειψε η μητέρα στο ζωολογικό κήπο της Ροντσένγκ στην Κίνα.
Συγκεκριμένα λίγο μετά τη γέννα στο ζωολογικό κήπο η μητέρα πάτησε το μωρό αλλά οι κτηνίατροι ήλπιζαν ότι ήταν ένα ατύχημα κι επέστρεψαν το μωρό πάλι στη μητέρα του. Όμως αυτή του επιτέθηκε και πάλι με αποτέλεσμα να το απομακρύνουν οριστικά από αυτή.

Το μικρό ελεφαντάκι ήταν πολύ αναστατωμένο κλαίγοντας απαρηγόρητα για πέντε ώρες, αναφέρει υπάλληλος του κήπου προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να αντέξει το χωρισμό.
Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από το κλάμα του μωρού ελέφαντα, που ονομάζεται Zhuang Zhuang, δείχνουν δάκρυα από τα κόκκινα μάτια του και στο πρόσωπό του.
Οι εργαζόμενοι πήραν υπό τη φροντίδα τους το μωρό και αυτό είναι καλύτερα, σύμφωνα με την μετάφραση της Huffington Post από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού της Shandong. Απεναντίας η μητέρα έχει επιδείξει μια απώλεια της όρεξης και μπορεί να έχει πέσει σε κατάθλιψη.
Το περιστατικό μελετά προσεκτικά το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα σχετικά με το αν οι ελέφαντες κλαίνε πραγματικά λόγω συναισθημάτων και όχι ως μια φυσιολογική λειτουργία για τη λίπανση των ματιών.
Πάντως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως οι ελέφαντες είναι πολύ εκφραστικά πλάσματα φανερώνοντας με σωματικές τους κινήσεις τη διάθεσή τους, όπως το χτύπημα των αυτιών όταν παίζουν και χαιρετούν τους άλλους. Επίσης είναι γνωστοί για την έκφραση θλίψης μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, παρόμοια με τους ανθρώπους. Θρηνούν τους νεκρούς αγγίζοντας τα οστά ή κυκλώνοντας το σώμα.
Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου