"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ὅταν τὸ Ἑλληνικὸ κράτος ὑπερασπίζεται τὸν Μπόμπολα εἰς βάρος τοῦ …κράτους.

Ὅταν τὸ Ἑλληνικὸ κράτος ὑπερασπίζεται τὸν Μπόμπολα εἰς βάρος τοῦ ...κράτους.
Ὀταν το ελληνικό κράτος υπερασπίζεται τον Μπόμπολα σε βάρος του..κράτους….
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ! Με την σχετική απόφαση η Ε.Ε.ζητεί από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός- συμφερόντων Μπόμπολα κλπ- να καταβάλει 22,3 εκατ. ευρώ επειδή η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και γης έγινε σε τιμή κατώτερη της αξίας τους.


Το σημαντικο είναι πως με την καταδικαστική αυτή απόφαση δικαστηρίου για την ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζεται πλέον ότι πρόκειται για σκάνδαλο με πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις.
Ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης….
Από το 2003 η εταιρεία χρυσού, απέκτησε μία έκταση 300.000 στρεμμάτων στην Χαλκιδική, με με μόλις 11 εκ. ευρώ! Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ! Τώρα…!!!

Το 2003, οι κάτοικοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο… και δικαιώθηκαν! Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται μόνον… 11 εκ. Ευρώ!

Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκους και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) εις βάρος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», υπέρ του δημοσίου!
Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ;
Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! 

Ώσπου ήρθε η τελευταία απόφαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου, για να βάλε ιτα πράγματα στην θέση τους, καταδικαζοντας την Ελλάδα και απαιτώντας την πληρωμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου