"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η ανεργία καλπάζει αλλά οι εργοδότες δεν βρίσκουν στελέχη !!!

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Η ανεργία καλπάζει αλλά οι εργοδότες δεν βρίσκουν στελέχη!)
Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται με τρομακτικούς ρυθμούς, φαίνεται ότι παρουσιάζεται σημαντική δυσκολία για την κάλυψη θέσεων που ζητούν επιχειρήσεις. Διάφορες έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι εταιρίες ζητούν πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες ή δεξιότητες. Μια πλέον πρόσφατη της ICAP αποτυπώνει με σαφή τρόπο πως οι ανάγκες των επιχειρήσεων δεν συμπίπτουν με τις προτιμήσεις των υποψηφίων για εργασία!

Η απόκλιση μάλιστα μεταξύ των αναγκών που έχουν οι επιχειρήσεις και των επιθυμιών των ανέργων είναι μεγάλη και το αποκάλυψε η υλοποίηση της Δράσης του Υπουργείου Εργασίας «Επιταγή Εισόδου». Ειδικότερα, κατά τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 15.000 ανέργων το καλοκαίρι, στον ιστότοπο www.vriskodouleia.gr, αναδείχθηκε το πρόβλημα της ασυμβατότητας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Οι επιχειρήσεις εξέφρασαν κατά ποσοστό άνω του 50% ενδιαφέρον για θέσεις πωλήσεων κι υπαλλήλων σούπερ μάρκετ (ή δημιουργίας αξίας στον οργανισμό), ενώ οι υποψήφιοι εργαζόμενοι ενδιαφέρθηκαν σε ποσοστό άνω του 50% κυρίως για θέσεις υπαλλήλων γραφείων , γραμματειακής υποστήριξης, τηλεφωνικού κέντρου και μάρκετινγκ.
Για το τι θέλουν σήμερα πια οι εργοδότες, είχε ασχοληθεί σε ένα ενδιαφέρον κι αποκαλυπτικό άρθρο της η κ. Α. Ιωακειμίδου Διευθυντρια Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG. Η εμπειρία των τελευταίων τριών χρόνων, αναφέρει, έχει δείξει ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν γίνει εξαιρετικά απαιτητικές τόσο από την πλευρά των εταιρειών που προσπαθούν να εντοπίσουν τα ικανά και κατάλληλα στελέχη αλλά και από την πλευρά των στελεχών που αναζητούν μια νέα θέση εργασίας μέσα σε αυτό το σύνθετο οικονομικό περιβάλλον. Μόνιμος προβληματισμός από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων και τους υπεύθυνους των τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού είναι η δυσκολία που έχουν να βρουν τα στελέχη που χρειάζονται, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει αφθονία στελεχών στην αγορά λόγω της γενικότερης κρίσης.
Το παραπάνω οξύμωρο σχήμα, αναφέρει, μπορεί να αιτιολογηθεί σε πρώτο επίπεδο, εάν αναλογισθούμε πόσο απαιτητικοί έχουν γίνει οι ρόλοι και πόσο έχουν αλλάξει οι ανάγκες μέσα στους οργανισμούς.. Οι εργοδότες, όταν αναζητούν στελέχη, πέρα από τα τυπικά προσόντα (σπουδές, πιστοποιήσεις κλπ), τις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και ικανότητες, ψάχνουν πλέον συνεργάτες με συγκεκριμένη εμπειρία, από συγκεκριμένο κλάδο, με αποδεδειγμένη επιτυχία σε προηγούμενους εξ ίσου απαιτητικούς ρόλους. Χρειάζονται άτομα με διευρυμένες δεξιότητες σε περισσότερους του ενός τομείς.


Read more: http://rizopoulospost.com/%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%80%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b4/#ixzz2gzNy2FGn
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου