"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Επανασύνδεση ρεύματος με λίστες!


Σε άμεση επανασύνδεση του ρεύματος καθώς και σε αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών σε καταναλωτές που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών - προνοιακών δομών των δήμων, των περιφερειών και της Εκκλησίας θα προχωρά η ΔΕΗ.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οι σχετικές λίστες με τους εγγεγραμμένους την 1η Νοεμβρίου. 
Για το μέλλον και για επόμενη σύσκεψη παραπέμφθηκε, όμως, η αντιμετώπιση περιπτώσεων που δεν έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και δεν βρίσκονται στις λίστες των δήμων, π.χ. επειδή έμειναν άνεργοι στη διάρκεια του 2013 ή επειδή για κάποιους λόγους δεν ζητούν στήριξη από άλλους φορείς.


Οι λίστες με τους φτωχούς συμπολίτες μας θα αποσταλούν σε επιτροπές που θα συγκροτηθούν ανά νομό, με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας, δήμων και περιφερειών. Οι συγκεκριμένες επιτροπές θα λαμβάνουν και τις αποφάσεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχει ήδη κοπεί. Οι αποφάσεις του Σαββάτου αφορούν καταναλωτές που για διάφορους λόγους (έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, άγνοια κ.λπ.) δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.
  
Στην προχθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, οι πρόεδροι των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων Γ. Σγουρός και Κ. Ασκούνης, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός. Ειδικά για τις επανασυνδέσεις (προκειμένου να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά αντίστοιχα με αυτό της Θεσσαλονίκης) ο διαχειριστής του συστήματος θα προσπαθήσει να επαναφέρει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα φτωχά νοικοκυριά. Εχει την τεχνική δυνατότητα για επανασύνδεση 1.000 μετρητών ημερησίως. Από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει περί τις 237.000 διακοπές ρεύματος.
  

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης ζήτησε αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης, αύξηση της έκπτωσης για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου και δημιουργία λογαριασμού χρηματοδότησης των δράσεων αυτών. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός τόνισε ότι η επιχείρηση είναι διατεθειμένη, με τη βοήθεια των δήμων, να επανασυνδέσει άμεσα όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου