"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

πιτσιρίκος -> 58 ήταν οι ώρες τους


Αποχώρησε η πρωτοβουλία των 58 από το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς αλλά δεν είχαν πάρει έγκριση από τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα, οπότε τώρα μάλλον θα έχουν πολύ άσχημα ξεμπερδέματα. Η είδηση της αποχώρησης των 58 από την Ελιά έσκασε σαν βόμβα στο Mega αλλά δεν πέτυχε κανέναν.

Επηρεασμένοι από την αποχώρηση της Κίνησης των 58 από το ευρωψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς –που αποτελείται από δεξιούς και νεοφιλελεύθερους- παρουσιάστηκαν και οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ηττήθηκαν εύκολα από τον Ολυμπιακό.

Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έφυγε η πρωτοβουλία των 58 πασόκων από την Ελιά -αφού πασόκοι είναι κι αυτοί- αλλά, όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι, οι πασόκοι έχουν αρχές και αξιοπρέπεια, οπότε μάλλον θα είναι ηθικό το ζήτημα.


Πάντως, οι 58 δεν έφυγαν ακριβώς, αφού αποχωρούν μεν από την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς αλλά θα παρακολουθήσουν την επικείμενη συνδιάσκεψη ως παρατηρητές, ενώ δεν θα πάρουν μέρος στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς –που θα συγκροτηθεί από το ΠΑΣΟΚ- αλλά δεν αποκλείουν κιόλας τη συμμετοχή κάποιων από την κίνηση των 58 στο ψηφοδέλτιο.

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, οι 58 είναι βράχοι στις απόψεις τους, αφού δεν αποκλείουν τίποτα –ούτε την αλλαγή φύλου-, οπότε μη σας κάνει εντύπωση αν τους δείτε ξαφνικά στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία, στον Παναθηναϊκό, στα Μπολσόι, ή σε όποιον άλλον δίνει τα περισσότερα και τους εξασφαλίζει μια καρέκλα.

Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μένει όλο και πιο μόνος του, οπότε, αν η Κεντροαριστερά –το ΠΑΣΟΚ δηλαδή- δεν καταφέρει να εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή, θα είναι επικίνδυνο βαρίδι και για τον Σαμαρά, ή τον διάδοχο του Σαμαρά, και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το δικαστήριο.

Είναι πιθανόν οι 58 να μην θέλουν να ακολουθήσουν τον Βενιζέλο στο δικαστήριο, οπότε την έκαναν από την Ελιά, γιατί θυμήθηκαν πως η μαμά τους τους είχε πει να προσέχουν τις παρέες τους γιατί μπορεί να τους στείλουν στη φυλακή.

Πάντως, εγώ, πριν από δυο μήνες, έγραφα «58 να ‘ναι οι ώρες σας», οπότε μάλλον έπιασε η ευχή μου.


(Η ελιά είναι ένα αιωνόβιο δέντρο -που αγαπάω- και έχει ζήσει γενιές Ελλήνων. Επίσης, είναι σύμβολο της σοφίας, της ειρήνης, του πολιτισμού και της γονιμότητας. Κρίμα είναι να της λερώσουν το όνομα οι πασόκοι που ψάχνουν τώρα για φερετζέ.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου